massage

Vanaf september ben ik weer begonnen met masseren. Informeer naar de maatregelen die ik tref om zo veilig mogelijk te werk te gaan.

We hebben het tegenwoordig vaak druk. Met werk, het huishouden, de zorg voor kinderen of ouders… Druk zijn of af en toe een beetje stress hebben is op zich niet erg, als je er maar voor zorgt dat je tussendoor tijd hebt om weer op te laden en eventueel opgebouwde spanning los te laten. Doe je dat niet dan bouwt de spanning in je lichaam op en dat kan leiden tot klachten. Je laten masseren is een hele goede manier om van opgebouwde spanning af te komen en daarmee gerelateerde klachten op te lossen of te voorkomen.

Hoe ga ik te werk?

Wanneer u contact opneemt voor een afspraak zal ik samen met u bekijken welke massage voor u geschikt is.
Wanneer u geen klachten heeft maar denkt dat een massage u goed zal doen, of wanneer u gewoon zin heeft om eens helemaal te ontspannen zal ik u een ontspanningsmassage aanraden. U kunt dan kiezen voor een ontspanningsmassage van 60 of 75 minuten. Heeft u een bepaalde klacht of heeft u al een tijdje last van spanning in uw lichaam, dan raad ik u aan te kiezen voor een massagebehandeling van 75 minuten.

Massagebehandeling

Wanneer u voor het eerst komt voor een massagebehandeling start ik met een intakegesprek waarin ik samen met u bekijk wat de klacht precies is. Vervolgens leg ik uit wat ik van plan ben: wat ik ga masseren en welke technieken ik hierbij zal toepassen.
Daarna begin ik met het  in-masseren van de rug, nek, schouders en armen en eventueel de benen. Ik masseer dan de huid en de bovenste spierlaag. Al masserend kijk ik of er behalve in het klachtgebied ook nog elders spanning is. Als dat zo is, dan pas ik mijn behandelplan aan. Vaak leidt het masseren van deze (onbewuste) spanning namelijk tot verlichting en soms zelfs tot oplossing van de klacht. Tijdens dit deel van de massage werk ik vooral met stevige druk op de dieper gelegen spieren en bindweefsels.

Tarieven massage:

Ontspanningsmassage 60 min: € 42,50

Ontspanningsmassage 75 min: € 50,00

Massagebehandeling 75 min: € 50,00