Praktijk voor integrale massage

Wat is integrale massage?
Integrale massage is een combinatie van verschillende massagestromingen. Het gaat uit van het idee dat alle delen van het lichaam een geheel vormen.  Dat betekent dat als een cliënt ergens in het lichaam last heeft van spanning of pijn, de integraal masseur op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht. Soms ligt de oorzaak in het gebied waar de cliënt aangeeft last te hebben. Maar soms blijkt de klacht ergens anders vandaan te komen. De integraal masseur zal dan ook altijd al masserend onderzoeken waar zich in het lijf nog meer spanning bevindt en deze spanning ook aanpakken.

Wanneer?
Een integrale massage kan helpen bij uiteenlopende klachten zoals:

vermoeidheid
gespannen nek, rug of schouders
hoofdpijn
stress
rusteloze benen

Hoe ga ik te werk?
Wanneer u contact opneemt voor een afspraak zal ik samen met u bekijken welke massage voor u geschikt is.
Heeft u een bepaalde klacht of heeft u al een tijdje last van spanning in uw lichaam, dan raad ik u aan te kiezen voor een massagebehandeling van 75 minuten.
Wanneer u geen klachten heeft maar denkt dat een massage u goed zal doen, of wanneer u gewoon zin heeft om eens helemaal te ontspannen zal ik u een ontspanningsmassage aanraden. U kunt dan kiezen voor een ontspanningsmassage van 60 of 75 minuten.

Massagebehandeling
Wanneer u voor het eerst komt voor een massagebehandeling start ik met een intakegesprek waarin ik samen met u bekijk wat de klacht precies is. Vervolgens leg ik u uit wat ik van plan ben: wat ik ga masseren en welke technieken ik hierbij zal toepassen.
Daarna begin ik met het  inmasseren van de rug, nek, schouders en armen. Dit doe ik door het masseren van de huid en de bovenste spierlaag.

inmasseren van de rug

inmasseren van de rug

Al masserend ga ik na of zich behalve in het klachtgebied elders nog spanning bevindt. Als dat zo is, dan pas ik mijn behandelplan aan. Vaak leidt het masseren van deze (onbewuste) spanning namelijk tot verlichting en soms zelfs tot oplossing van de klacht. Tijdens dit deel van de massage werk ik vooral met stevige druk op de dieper gelegen spieren en bindweefsels.

Traceren van een spierknoop

Traceren van een spierknoop

Op deze manier help ik u spanning los te laten. Zo ontstaat vanuit een diepe ontspanning meer ruimte in spieren en gewrichten.

Ontspanningsmassage                                                                                                                      Als u geen specifieke klachten heeft, dan kunt u ook kiezen voor een heerlijke ontspanningsmassage van 60 of 75 minuten.
Tijdens een ontspanningsmassage masseer ik het hele lichaam, in overleg kan ik wel een accent leggen op bijvoorbeeld de rug of de nek. Ik gebruik dan vooral rustige strijkende bewegingen waarbij ik de huid en de oppervlakkige spierlaag masseer. Ook strek en schud ik het lichaam om het tot een goede ontspanning te laten komen.

ontspannen van de flank en de grote rugspier

ontspannen van de flank en de grote rugspier

Tijdens een ontspanningsmassage gebruik ik alle technieken die ik tijdens een massagebehandeling ook gebruik, met uitzondering van diepe druk.

Voor wie?
Integrale massage is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.
Als het voor iemand vanwege de leeftijd of een aandoening moeilijk is om naar de praktijkruimte te komen kan ik ook met een opklapbare massagetafel thuis komen masseren.

Waar?
De praktijkruimte is bij mij thuis op de Callunastraat 3. Het is een lichte en prettige ruimte.

Voor de massagetarieven kijk onder het tabblad Tarieven of klik hier.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken dan sta ik u graag te woord.
Tijdens het werk staat mijn telefoon uit, maar als u de voicemail inspreekt bel ik u zo spoedig mogelijk terug. U kunt mij natuurlijk ook altijd per mail of per WhatsAp bereiken. Graag tot ziens!

Natalie Lewin-Hofman
06 – 17 72 41 93
info@kadansbeweegt.nl

flyer  008