Praktijk voor dans en beweging

Voordat ik ga uitleggen waarom het meedoen aan dans en bewegingslessen niet alleen heel leuk, maar ook heel goed voor je is, zal ik wat citaten van deelnemers opschrijven:

“Het bewegen doet me goed!”

“Na afloop voel ik me gewoon beter.”

“Ik word er vrolijk van.”

“Door de muziek lijkt het bewegen vanzelf te gaan.”

“Ik word er wel moe van hoor, maar het is zo leuk!”

In mijn lessen staat het het hebben van plezier voorop: ik vind het een compliment als deelnemers zeggen dat ze graag naar mijn lessen komen. Maar daarnaast wordt er natuurlijk ook serieus gewerkt. In elke les komen balans, coördinatie, flexibiliteit en kracht aan bod.  Vaak werk ik een paar weken aan een thema en soms komt er een vraag vanuit de groep.  Het accent kan daarom per les verschillen.

In de lessen train je je lijf: je spieren worden soepeler en sterker, je doorbloeding en je conditie verbeteren.

Maar je traint ook je hoofd: door te werken aan je coördinatie en nieuwe dingen te leren blijft ook je geest soepel.

En als laatste is er voor degene die kiezen voor een groepsles ook nog het sociale aspect. De sfeer in de lessen is goed en voor en na de lessen wordt er vaak heel wat afgepraat!